Onze eerste feestjes!

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 20:50

Zaterdag 28 september. Myrddin, enkele dagen geleden de volle vier jaar geworden, komt met 10 vriendjes en vriendinnetjes vieren op de Gasthuishoeve. Ons allereerste verjaardagsfeestje...

Na het fijne bezoek van de speelpleinwerking Lint eind augustus is de trein vertrokken. We beginnen dit najaar met verjaardagsfeestjes. Een klein facebookberichtje en de eerste reservaties lopen binnen. Grote vreugde hier en tegelijk superspannend. Want het is helemaal nieuw. Met zonen van 18 en 20 jaar oud ligt de kleutertijd immers al een tijdje achter ons. Er volgen drie weken van intensieve voorbereidingen. Materiaal verzamelen (laarsjes, schepjes, kruiwagens, traptractoren, ... een hele kleurige verzameling op ons erf. (ik wordt er instant vrolijk van) Met vele helpende handen, verhelderende gesprekken en een hele lange to-do lijst die stap voor stap afgewerkt wordt, komt er schot in de zaak. Boer Herman bouwt een zalige stro-speeltuin, Jan en ik richten een bergruimte in tot een klein, maar gezellig lokaaltje om onze belangrijke gasten in te ontvangen. 

Kriebels in de buik die zaterdag... Nergens voor nodig, blijkt. De traptractoren racen al snel over het erf, kruiwagens worden gevuld met water, kegels en wat er maar voorhanden is.

Klara, onze koe, vertelt wat we gaan doen. Kalfjes melk geven, aaien en voeren, spelen in het stro. Even toiletpauze, drinken, snel terug naar de tractoren, handjes wassen, pudding maken en opeten ... 'hé, oei, is het al tijd? De namiddag is voorbijgevlogen. Lachende gezichtjes, vuile laarsjes en enkele dikke knuffels voor boerin Kathleen. Daar doen we het voor :-)  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.