Met je klas op bezoek op de boerderij 

Op zoek naar een fijne uitstap met jouw klas of leerjaar? Wij ontvangen jullie op de Gasthuishoeve met open armen.  In samenwerking met Plattelandsklassen en Melk 4Kids verzorgen wij een programma van een halve of een hele dag, afgestemd op het leerplan, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Mogelijkheid om samen warme chocomelk, pudding en/of pannenkoek(en) te maken.

Wij kunnen grote groepen (tot ongeveer 80 à 90 kinderen) ontvangen mits voldoende begeleiding. De kinderen worden dan gedurende de dag in groepjes van max. 12  verdeeld en ontdekken de boerderij tijdens een aantal korte, gevarieerde activiteiten.  

Spel- en speelmomenten zijn inbegrepen. 

Kostprijs halve dag: min. €7 per kind, min. €200 per groep  

Kostprijs volledige dag: min. €12,5 per kind, min. € 350 per groep

Voor elke klas kan je een subsidie ontvangen tbv 50 euro per groep via Melk4kids.

Kleuters

 

Een aangepast programma op maat van kleuters. Eenvoudige doe-opdrachtjes, voelen, ruiken, proeven en veel spelen. Diertjes aaien hoort daar natuurlijk ook bij, spelen in het gras, zand (of modder), stro,... evenzeer...   Onze gocarts en traptractoren staan voor jullie klaar en de stroberg heeft extra trapjes voor kleine(re) beentjes.

 

Lagere school

Voor kinderen van de lagere school maken wij een combinatie van spelen en leren.  Op het einde van het bezoek heeft jouw klas uitgebreid kennisgemaakt met ons melkveebedrijf, op een leuke en speelse manier. 

Voor de eerste graad gaat het voornamelijk om het leven op de boerderij, kennismaken met de dieren, de weg van de melk en/of het leven van de koe. 

Voor de tweede graad  kan een gelijkaardige rondleiding, uiteraard aangepast aan de kennis van de kinderen. Daarnaast nemen wij ook deel aan het PDPO project 'Boerderleren'. Samen met de studenten lerarenopleiding van Thomas More Hogeschool én met de Hooibeekhoeve is er een lessenpakket samengesteld rond 9 verschillende thema's: de vier seizoenen, plant, water, bodem en mest, klimaat en duurzame landbouw. 

Kinderen van de derde graad krijgen een aangepaste rondleiding, kunnen ons jongvee en de kalveren volledig voederen en krijgen ook zicht op de maatschappelijke en economische aspecten van het melkveebedrijf. Indien gewenst is er ook tijd voor spel en ontspanning. 

 

Middelbare school

 

Ook rondleidingen op maat van de middelbare school kunnen worden verzorgd.
Tijdsduur en inhoudelijke accenten worden in overleg bepaald.  

 

Belangrijke info!

  • Per klas rekenen wij op actieve hulp van de leerkracht en minimum één extra begeleider
  • Voorzie zeker speelkleren en schoenen die (erg) vuil mogen worden! Reservekleding is handig, zeker bij slecht weer.
  • Eigen drank/picknick meebrengen is toegelaten.
  • Wij proberen bij elke activiteit sfeerfoto's te maken als mooie herinnering. Meer info in onze privacyverklaring.