NIEUW NIEUW NIEUW

Boerderleren: nieuwe thema's voor de tweede graad lager onderwijs

 

Gasthuishoeve Boshoek neemt deel aan het PDPO project 'Boerderleren'. In het voorjaar 2021 ontvingen wij een aantal klassen uit de tweede graad van het lager onderwijs. Samen met de studenten van Thomas More Hogeschool, lerarenopleiding lagere school én met de Hooibeekhoeve is er een lessenpakket samengesteld rond 9 verschillende thema's: de vier seizoenen, plant, water, bodem en mest én klimaat en duurzame landbouw. 

Foto's: © Inneke Gebruers

Met je klas op bezoek op de boerderij 

Op zoek naar een fijne uitstap met jouw klas of leerjaar? Wij ontvangen jullie op de Gasthuishoeve met open armen.  In samenwerking met Plattelandsklassen en Melk 4Kids verzorgen wij een programma van een halve of een hele dag, afgestemd op het leerplan, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Mogelijkheid om samen warme chocomelk, pudding en/of pannenkoek(en) te maken.

Wij kunnen grote groepen ontvangen mits voldoende begeleiding. De kinderen worden dan gedurende de dag in groepjes van max. 12  verdeeld en ontdekken de boerderij tijdens een aantal korte, gevarieerde activiteiten.  

Kostprijs halve dag: min. €7 per kind, min. €100 per groep

Kostprijs volledige dag: min. €12,5 per kind, min. € 200 per groep

Kleuters

Een aangepast programma op maat van kleuters. Eenvoudige doe-opdrachtjes, voelen, ruiken, proeven en veel spelen. Diertjes aaien hoort daar natuurlijk ook bij, spelen in het gras, zand (of modder), stro,... evenzeer...   

Lagere school

Voor kinderen van de lagere school maken wij een combinatie van spelen en leren.  Op het einde van het bezoek heeft jouw klas uitgebreid kennisgemaakt met ons melkveebedrijf, op een leuke en speelse manier. 

Voor de eerste graad gaat het voornamelijk om het leven op de boerderij, kennismaken met de dieren, de weg van de melk en/of het leven van de koe. 

Voor de tweede graad  hebben we een uitgewerkt pakket rond de 4 seizoenen, mest, bodem, water, plant en klimaat en duurzame landbouw. 

Kinderen van de derde graad krijgen een aangepaste rondleiding, kunnen ons jongvee en de kalveren volledig voederen en krijgen ook zicht op de maatschappelijke en economische aspecten van het melkveebedrijf. Indien gewenst is er ook tijd voor spel en ontspanning. 

 

Middelbare school

Ook rondleidingen op maat van de middelbare school kunnen worden verzorgd. Tijdsduur en inhoudelijke accenten worden in overleg bepaald.  

Belangrijke info!

  • Per klas rekenen wij op actieve hulp van de juf en minimum één extra begeleider
  • Voorzie zeker speelkleren en schoenen die (erg) vuil mogen worden! Reservekleding is handig, zeker bij slecht weer.
  • Eigen drank/picknick meebrengen is toegelaten.
  • Wij proberen bij elke activiteit sfeerfoto's te maken als mooie herinnering. Meer info in onze privacyverklaring.
  • Je kan subsidies krijgen voor een bezoek aan onze boerderij. Aanvragen kan via Melk 4 Kids. (zie knop hierboven) Per rondleiding kan je een tussenkomst krijgen. Vraag ons gerust meer info!