Speelplein Knoert op bezoek

Gepubliceerd op 24 augustus 2019 om 11:11

Een wel heel zonnige donderdagmiddag in augustus. Zoals beloofd wacht ik de groep kinderen van Speelplein Knoert op halverwege het laarzenpad. Hier begint het boerderij-avontuur. Zelfs de koeien vinden het spannend en komen nieuwsgierig kijken.

Met z'n allen onder de stroomdraad door. 'Staat daar echt electriciteit op?' Onderweg naar het boerenerf,  tientallen vragen, gezichtjes vol verwachting en verwondering.
Eerst even de veiligheidsinstructies, dit is immers een actieve boerderij waar alle dagen hard gewerkt wordt, ook als er groepen op bezoek zijn. Daarna richting jongveestal. 
'Ooh, mogen wij de kalfjes aaien?' 'Is dit Kola?' De verraste kreten klinken in het rond bij de allerkleinste kalfjes. Als ze diezelfde kalfjes later op de middag ook nog melk mogen geven, is het enthousiasme nog groter.


Naast uitleg over kalfjes en koeien mogen de kinderen natuurlijk ook zelf één en ander uitproberen.  Hoe ruikt hooi? Mmmm, lekker. Grassilo? Iets minder lekker. Rollen in het stro... 'Oei, dat prikt!'
16 kinderen als koetjes en één kind als boer demonsteren in de melkstal hoe die koeien nu precies gemolken worden. De versgekoelde melk proeft daarna heerlijk fris. 
Enkele spelopdrachten later is het al bijna tijd om naar huis te gaan. Nog snel een groepsfoto, dag zeggen aan de knuffelhondjes en -kalfjes en terug naar het lokaal. Ik heb er alvast van genoten en veel inspiratie opgedaan voor een volgend bezoek. Misschien binnenkort voor jouw groep? 
Boerin Kathleen


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Deneffe
2 jaar geleden

Hoe zalig!