Boerderijkamp herfstvakantie 

 


Programma:
In de herfst/winter staan alle dieren op stal en krijgen hun winterrantsoen (winter-eten). Meer werk voor boer en boerin en zij kunnen jullie hulp dus goed gebruiken! 
Koeien vers eten geven, hun bedjes proper maken, kleine en grote kalveren eten geven, stro verversen, kippen voeren,  ...  
Opwarmen in ons gezellig schuurtje (zou er warme chocomelk zijn op de boerderij?), samen koken, samen eten. Knutselen in het thema van de boerderij en het seizoen.
We spelen in de modder,  en allicht ook af en toe in de regen. Springen in de plassen is toegelaten :-) 

Wanneer

maandag 30 oktober, dinsdag 31 oktober, donderdag 2 november en vrijdag 3 november

telkens van 09.00 - 16.00u. Opvang vanaf 08.45u en tot 16.30u voorzien. 

Je kiest zelf of je één dag komt of meerdere dagen.

voor wie:

stoere jongens en meisjes van 5 t.e.m. 11 jaar (geboortejaren 2019-2012, tweede kleuterklas tem zesde leerjaar) die zin hebben in avontuur op een échte boerderij en niet bang zijn van een beetje regen, modder of kou én die graag omgaan met grote en kleine dieren!   

Kostprijs€45 per kind per dag. Water naar lust, fruit, vieruurtje met drankje én eenvoudige lunch op kindermaat inbegrepen.

Meebrengen: reservekledij, muts, handschoenen, regenjas en regenlaarsjes. Zeker speelkleding aandoen die tegen een stootje en een vlekje kan én aangepast is aan de temperatuur buiten!

NIEUW: boerderij - natuurdag voor kinderen van 8 tem 13 jaar

 

Boerin Kathleen broedt al een tijdje op het idee om met iets oudere kinderen op pad te gaan op en rond de boerderij, op ontdekking naar de natuur dicht om ons  heen en ook een beetje op ontdekking naar wie we zelf zijn. 
Als try-out komt er een eerste boerderij-natuurdag op zaterdag 28 oktober.
In een kleine groep van max. 10 kinderen gaan we op zoek naar wat natuur voor ons betekent (en wat wij voor onze natuur kunnen betekenen). 

Programma: wat we exact gaan doen, is nog een verrassing. Denk aan leuke doe-opdrachten, al je zintuigen gebruiken, op zoek gaan naar jouw mooiste plekje op of rond de boerderij, .... Tussendoor is er zeker ruimte voor ontspanning en eten we samen.  

Wanneer: zaterdag 28 oktober van 10.00 - 16.00u

Voor wie:  kinderen vanaf 8 tem 12 à 13 jaar die zin hebben om de boerderij en de natuur errond op een andere manier te ontdekken en tegelijk ook bij te leren over zichzelf en wat natuur voor hen betekent. 
Kostprijs: Omdat dit een try- out is, vragen we enkel een deelname in de onkosten van € 12,50 per deelnemer.
Een gezond tussendoortje, lichte lunch en drank zijn inbegrepen 
Meebrengen/aandoen: kleding in functie van het weer - laagjes, regenkledij, waterdichte wandelschoenen of laarzen, eventueel handschoenen en muts. We zijn immers het grootste deel van de dag buiten.